Nieuws

Kinderboekenweek 12-10-2018

Van 3 oktober t/m 12 oktober is het Kinderboekenweek, (voor)lezen vind de Zonnestraaltjes heel belangrijk en daarom deden wij natuurlijk ook mee aan deze leuke week. Elke dag stond er een leuke activiteit op het programma, zo hebben we groep 8 van basisschool de Klimophoeve op bezoek gehad. De kinderen uit groep 8 lazen onze Zonnestraaltjes vol liefde vol en wat deden ze goed hun best!! Ook hebben we lettersoep gemaakt, was er poppenkast en een vertelkastje en

Als laatste zijn we naar de boekwinkel Muilenburg geweest in Bleiswijk waar er een verhaaltje werd voorgelezen aan de kinderen. Ze vonden het fantastisch en luisterde aandachtig.

Het was weer een geslaagde kinderboekenweek!

Monkeytown 07-09-2018

 

Maandag en vrijdag zijn de Wolkjes en Zonnetjes naar Monkey town geweest, als afsluiting van ons thema Jungle.

De kinderen konden hier lekker apenkooien! Springen op de trampoline, glijden van de glijbaan, in de ballenbak spelen, klimmen op de matten en bouwen met de grote blokken.

Ze vonden het geweldig. Tussendoor hebben we nog lekker wat gedronken en een kaakje gegeten.

De kinderen hebben een geweldig leuke ochtend gehad! 

Thema ‘in de jungle’ 15-08-2018

 

Op dit moment werken wij met het thema ‘in de jungle’. Er zijn thema hoeken gemaakt waar de kinderen lekker in kunnen spelen én de kinderen hebben mooie knutselwerkjes gemaakt! De kinderen vinden het fantastisch en er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd. Zo ook vandaag, we gingen met de kinderen apenkooien in de gymzaal! Wat was dat leuk!! De kinderen hebben zich heerlijk uitgeleefd en we hebben veel leuke spelletjes gedaan. De komende weken staan er nog meer leuke activiteiten op het programma..

Opa & oma ochtend 20-7-2018

Op dit moment werken wij met het Uk & Puk thema; ik en mijn familie. Daarom waren vandaag alle opa’s en oma’s van harte welkom mee te spelen.

De kinderen waren apetrots dat hun opa en oma ook gezellig kwamen spelen. Eerst hebben we in de kring liedjes gezongen en fruit gegeten, daarna kwam Puk ook nog even langs en stelde zich netjes voor aan alle opa’s en oma’s.

Daarna lekker gespeeld, geknutseld en spelletjes gedaan. Als laatst hebben we ook nog buiten gespeeld.

Het was een super gezellige ochtend!!

Nationale Modderdag 29-6-2018

Vandaag was het Nationale Modderdag. Kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes deed hier natuurlijk ook aan mee en wat vonden de kinderen dat leuk!!

Alle kinderen hadden oude kleding aan zodat ze lekker vies mochten worden. Ze hebben in de modder gespeeld, modder tekeningen gemaakt en met varkentjes in de modder gespeeld.

Ook mochten de kinderen over een pad met verschillende materialen lopen, zodat ze dit aan hun voetjes konden voelen.

Het was weer een super gezellige ochtend!!

Papa & mama BBQ 15-06-2018

Afgelopen vrijdag middag was onze jaarlijkse papa & mama BBQ!

Het was weer één groot feest, alle ouders en kinderen hebben genoten van het heerlijke eten. Ook hebben de kinderen lekker gespeeld met elkaar en konden de papa’s en mama’s met elkaar een praatje maken.

Ook stond het springkussen er en daar hebben de kinderen heerlijk op gesprongen! Joepiee!!

 

Sportdag 15-5-2018

Vandaag hadden we onze jaarlijkse sportdag! Er waren verschillende spelletjes waar de kinderen aan mee mochten doen.

De kinderen vonden het geweldig!! Lekker voetballen, sjoelen, een blokkenrace, medailles maken enzovoorts.. Alle kinderen hebben onwijs goed hun best gedaan en namen vol trots de medaille mee naar huis!

 

Uitje naar de kinderboerderij 26-4-2018

Afgelopen week zijn de Wolkjes en Zonnetjes naar de kinderboerderij geweest, wat was dat leuk!! Als eerst gingen we naar de geitjes, waar we de geitenweide in mochten. De meeste kinderen hebben de geitjes geaaid, ze zijn ook zo lief!! Daarna hebben we konijntjes gezien en geaaid, dat wilde alle kinderen wel. Ook hebben we nog kippen gezien, een pauw en pony’s. Daarna zagen we de ezeltjes en daar mochten de kinderen zelfs een ritje op maken, dat hebben bij alle kinderen gedaan. Daarna nog even wat gedronken en een koekje gegeten en als laatst nog even spelen! Kinderboederij het Ezelsbruggetje bedankt voor deze leuke ochtend!

Koningsspelen 20-4-2018

Vandaag waren de jaarlijkse Koningsspelen, daar deden de Zonnestraaltjes natuurlijk ook aan mee! Er waren verschillende sportieve activiteiten zoals, een sponzenrace, blikgooien, koekhappen, voetballen, zaklopen en kroontjes knutselen. Wat deden de kinderen fanatiek mee!! Het was weer één groot feest.

Paasweek 29-3-2018

Deze week is de week voor Pasen, de kinderen hebben daarom allemaal geknutseld voor de Pasen, we hebben Paasliedjes gezongen én leuke activiteiten gedaan.

Zo hebben we Paaseitjes gezocht, onze eigen Paashaas Michele heeft ze verstopt en wat hebben de kinderen goed gezocht!! Alle eitjes zijn gevonden. Morgen gaan we nog eieren versieren en dan is de Paasweek alweer voorbij. Fijne Paasdagen allemaal!